lauantai 31. elokuuta 2013

Pehmoiset kaverit

Montaa kertaa en ole elämässäni pehmoleluja tehnyt mutta nyt tehdäänkin oikein urakalla - hyvää tarkoitusta varten!

Lapsuuteni rakas, neulottu pupu pääsi malliksi. Pupu on tehty pehmoisesta fleecestä. Housuiksi pupu sai punaiset trikoohousut. Liian tyytyväinen itse en lopputulokseen ole mutta 3-vuotiaani olisi halunnut vaihtaa äitin vanhan pupunsa uuteen versioon, joten ehkä siitä kuitenkin ihan hyvä tuli!

Tämä on unipupu.



Housuissa on tietenkin kolo töpöä varten!

Pupu sai kaverikseen dinosauruskaverukset, jotka on tehty omalla kaavalla. Ensimmäisen dinosaurukset harjakset on tehty puuvillapitsillä.


Seuraavien kaavaa muokkasin, jotta jalat pysyvät paremmin pystyssä ja niiden harjakset on tehty huovasta. Kaikki dinot ovat 16cm korkeita ja 30cm pitkiä ja valmistettu pehmoisesta fleecestä



sunnuntai 25. elokuuta 2013

Hello Kitty

Kohta voinen todeta mopon alkaneen keulia, kun taas piti päästä applikoimaan! Valitsin Hello Kittyn ja syksyn kunniaksi sadetakkiin ja kumisaappaisiin pukeutuneen sellaisen. Applikointi sujui mukelon touhutessa omiaan sekä osittain myös vieressäni heiluessa. Kehitys kehittyy ja tunsin ompelun sujuvan jouhevasti, vaikka varsinaista ompelurauhaa minulla ei ollutkaan.

Käden- ja päänteille kokeilin tuttavalta saamaani resorinauhaa. Näppärää, ei tarvinnut edes leikata sopivan levyistä resoria, sen kuin mittasi pituuden, nipsautti poikki ja ompeli. Ja laatukin vastasi ommellessa hyviä resoreita!

Kaava on Suuri Käsityö 5/2009 - mukailtuna ja koko on 104cm.
Pilvivelour on tilattu viime syksynä Lieblingstückeltä ja tähän käytin ylijäämäpalan, joka jäi omasta hupputunikastani yli. Helmakäännettä vaille valmis mekko alkoi huutaa "plääääh", joten lisäsin frillan. Muuten olisi jäänyt lyhyeksi ja leveäksi.



Ja tämä violetin sävy tuntuu olevan yksi hankalimmista kuvattavista...



perjantai 16. elokuuta 2013

Aitapaita

Savawayssa ommeltiin tällä kertaa Paapiin yllätyspussitehtävää. Pussista paljastui punaista aita-trikoota. Hiukka niukasti oli tuota kangasta, joten kaava joutui ihan suorastaan hävyttömän kavennuksen kohteeksi - jotta ylipäätään sain kaavat mahdutettua kankaanpalaselle! Kaavana käytin omaa kaavaa, jota vielä muokkasin entisestään; kapeammaksi...

Kangasta oli lopulta myös sen verran niukasti, että toisen kädentien trikookantti on tehty kahdesta pätkästä, koska en mistään saanut riittävän pitkää kaitaletta leikattua. Onneksi liitoskohtaa ei juurikaan edes huomaa!



Takakappale on tehty kahdesta osasesta; yläosan valkoisen trikoota rypytin hiukkasen alakappaleeseen.

maanantai 12. elokuuta 2013

Leppäkerttumarssi

Kävin Kestovaippakaupassa ja toin sieltä mukanani (muun muassa) leppäkerttutrikoota. Siitä syntyi pitkähihainen paita, kaavana Ottobre 1/2013 'Formal or fun' koko 104cm. Mainio kaava, kun olen oppinut tekemään kauluksen kanttauksen siististi! Punainen resori on itse asiassa myöskin Kestovaippakaupasta :)


sunnuntai 11. elokuuta 2013

Savaway Revisited

Palaan taas ihaniin kalastajiin! Tässä on vaan niin mahtava väriyhdistelmä - yhdistettynä kivaan sommitteluun ja aiheeseen.

Tein siis toisen kalastajahupparin Ottobre 4/2013 'Beagle boyn' kaavalla koossa 104cm. Tämä on vapaa toisinto aiemmasta hupparista ja menee kaverin samanikäiselle tyttöselle :)

Kangas on tilattu Majapuulta, hupun vuorin pinkki trikoo sekä hiharesorin raitatrikoo ovat Kestovaippakaupasta ja tähdet tilkkupussista, jonka ostin aiemmin.



Vasemmassa hihassa on kyynärpaikka kalastajista.


Huomasin unohtaneeni laittaa yhdelle kalastajista rusetin, joten se löytyy vain tästä viimeisestä kuvasta - rinnan kohdalta.

maanantai 5. elokuuta 2013

Tässä tulee hilpeä Rölli!

Melko onnistuneen Muumi-aplikaation jälkeen on ollut tunne, että jotakin pitäisi taas aplikoida. Tirppana on ihan höpsönä Muumeihin mutta koska juuri tein sellaisen, en halunnut heti tehdä toista.
Lisäsin sitten hiukan haastetta itselleni ja valitsin Tirpan toisen suosikkihahmon, Röllin - piirrosversion tietenkin.

Koko ilta siihen meni mutta kaikessa kunnianhimoisuudessani viimeisiä tikkejä ommellessani päätin vielä viimeistellä kuvan pikkuruisella perhosella. Röllin housuja pitää ylhäällä, mikäs muu kuin nappi!

Kangas on Vauvauvasta ostettua Noshin raitatrikoota ja kaava on Ottobre 1/2013 'Formal or fun', koko 104cm.



sunnuntai 4. elokuuta 2013

Ei paitaa ilman taskua

Peruspaitalinjalla jatketaan. Kaava vain hieman vaihtui, samoin kuosit. Käytössä pitkästä aikaa yksi suosikkikaavoistani; Suuri Käsityö 1/2009 trikoopaitakaava, koko 110cm - joka tosin vastaa 104cm.


Noshin kuumailmapallot tulivat joskus Kangashamstereista. Sohvan käsinojalla lojunut tähtitilkku alkoi tuikkia houkuttelevasti ja siitä oli ihan pakko tehdä tasku tähän!


Lillestoffin Tweethome-kankaan voitin äskettäin Vaapulan arvonnasta. Hihan turkoosia raitakangasta sain tuttavalta ja sitä on useampi metri... mitähän siitä oikein väsäisi...? Nyt on selvästi jokin kaaritaskuinnostus valloillaan, joten tasku siis tähänkin! Jossain matkan varrella minua alkoi häiritä, ettei paidassa ole mitään tyttömäistä, joten vasen hiha sai vaaleanpunaisen resorin kaveriksi hiukan pitsiä. Siinä samalla keksin laittaa kaikki resorit eri värisiksi.


lauantai 3. elokuuta 2013

Ihanaisia peruspaitoja

Kesä alkaa uhkaavasti lähestyä loppuaan ja syksyn tullen on taas tarvetta pitkähihaisille paidoille, kun viime talviset paidat alkavat olla Tirpalle pieniä. Siispä pari pitkähihaista paitaa Kangashamstereista marinoitumaan ostetuista kankaista.


Kokeilin uutta kaavaa; Ottobre 4/2013 'Fall basic'. Kokona 104cm. Kissapaitaan herkullinen vaaleanpunaisen ja mustan yhdistelmä houkutteli minut lisäämään taskun sekä laittamaan taskunsuuhun mustaa pitsiä. Sekään ei sitten lopulta riittänyt vaan viimeistelin paidan mintunvihreällä rusetilla!





perjantai 2. elokuuta 2013

Tablettitietokoneelle pussukka

Tablettitietokoneelle (tai iPadille) tarvitaan jonkinlainen pussukka kuljetusta varten, jotta se ei naarmuuntuisi. Kokosin ajatukseni tähän ompeluohjeeseen. Pohjana käytetty englanninkielinen ohje löytyy täältä. 

Tarvitset pehmustekankaan, vuorikankaan ja päällikankaan. Pehmusteeksi sopii vaikka fleece. Muutaman KAM-nepin sekä hitusen tukikangasta.


1. Läppäosan koko on tablettisi koko plus saumanvarat sekä haluamasi kokoinen läppä lisäksi. Tämä leikataan kaikista kolmesta kankaasta. Etuosan koko on tabletin koko plus paksuus plus saumanvarat. Tämä leikataan kaikista kolmesta kankaasta. Läppäosa on siis se pidempi kappale.

KAM-neppien kiinnitystä varten silitä tukikangassuikaleet päällikankaan avattavaan reunaan n. saumanvaran päähän reunasta sekä etukappaleeseen, että läppäkappaleeseen.



2. Harsi päällikangas ja pehmustekangas yhteen sekä läppäosasta, että etuosasta. 
Ompele etuosan päällisen ja vuorin alakulmiin kulmaukset ja leikkaa ylimääräiset kulmat pois.


3. Aseta etuosan kappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele yläreuna yhteen. Käännä oikein päin ja tikkaa reuna.


4. Kiinnitä kaksi neppiä etukappaleeseen niin, että nepin kanta jää vuorin ja pehmusteen väliin. Tokihan tämän olisi varmaan voinut kiinnittää myös pelkän päällikankaan ja tukikankaan varaan mutta itse halusin myös fleecen tukemaan tiukkoja KAM-neppejä.


5. Laita etukappale läppäkappaleen vuorikankaan päälle molemmat oikea puoli ylöspäin ja ompele paikoilleen.


6. Laita tämän päälle vielä läppäkappaleen päällipuoli ja ompele paikoilleen jättäen läpän yläreunaan kääntöaukko. Käännä pussukka oikein päin ja työnnä kulmat kohdilleen. Muista laittaa tukikangasreuna läppäpäädyn suuntaan ;)


7. Tikkaa läpän reuna ja ompele samalla tikkauksella myös kääntöaukko umpeen.


8. Kiinnitä nepit läppään. Valmista!