perjantai 2. elokuuta 2013

Tablettitietokoneelle pussukka

Tablettitietokoneelle (tai iPadille) tarvitaan jonkinlainen pussukka kuljetusta varten, jotta se ei naarmuuntuisi. Kokosin ajatukseni tähän ompeluohjeeseen. Pohjana käytetty englanninkielinen ohje löytyy täältä. 

Tarvitset pehmustekankaan, vuorikankaan ja päällikankaan. Pehmusteeksi sopii vaikka fleece. Muutaman KAM-nepin sekä hitusen tukikangasta.


1. Läppäosan koko on tablettisi koko plus saumanvarat sekä haluamasi kokoinen läppä lisäksi. Tämä leikataan kaikista kolmesta kankaasta. Etuosan koko on tabletin koko plus paksuus plus saumanvarat. Tämä leikataan kaikista kolmesta kankaasta. Läppäosa on siis se pidempi kappale.

KAM-neppien kiinnitystä varten silitä tukikangassuikaleet päällikankaan avattavaan reunaan n. saumanvaran päähän reunasta sekä etukappaleeseen, että läppäkappaleeseen.2. Harsi päällikangas ja pehmustekangas yhteen sekä läppäosasta, että etuosasta. 
Ompele etuosan päällisen ja vuorin alakulmiin kulmaukset ja leikkaa ylimääräiset kulmat pois.


3. Aseta etuosan kappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele yläreuna yhteen. Käännä oikein päin ja tikkaa reuna.


4. Kiinnitä kaksi neppiä etukappaleeseen niin, että nepin kanta jää vuorin ja pehmusteen väliin. Tokihan tämän olisi varmaan voinut kiinnittää myös pelkän päällikankaan ja tukikankaan varaan mutta itse halusin myös fleecen tukemaan tiukkoja KAM-neppejä.


5. Laita etukappale läppäkappaleen vuorikankaan päälle molemmat oikea puoli ylöspäin ja ompele paikoilleen.


6. Laita tämän päälle vielä läppäkappaleen päällipuoli ja ompele paikoilleen jättäen läpän yläreunaan kääntöaukko. Käännä pussukka oikein päin ja työnnä kulmat kohdilleen. Muista laittaa tukikangasreuna läppäpäädyn suuntaan ;)


7. Tikkaa läpän reuna ja ompele samalla tikkauksella myös kääntöaukko umpeen.


8. Kiinnitä nepit läppään. Valmista!2 kommenttia:

  1. Hieno pussukka! Heti menisi tehtävien listalle, jollei minulta puuttuisi oleellisin eli tabletti ;) Mutta kaivan tämän ohjeen esille jos joulupukki on tänä vuonna oikein antelias.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämän voisi varmasti kyllä toteuttaa myös kännykkä- tai kamerapussukkana ;)

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)