sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Niiskuneidin kesäpäivä

Viime päivinä olen kuullut kaupoissa pariin otteeseen lauseen "minä haluaisin muumipaidan". Ja minähän en muumipaitaa osta, joten ei kun pitkästä aikaa aplikoinnin pariin. Niiskuneiti oli toiveissa, joten valitsin sopivan kuvan ja ryhdyin hommiin.

Ensimmäiseksi tein muumin ulkoreunan ja se onkin se osa, johon olen vähiten tyytyväinen; se on aivan liian paksu ja tiheällä tehty. Muuten yllätin itseni ja näkinkenkään olen erityisen tyytyväinen. Tässä kokeilinkin hieman uudenlaista lähestymistapaa noiden lankojen roikkuviin päihin, koska yksi inhottavimmista asioista aplikoinnissa on ollut lankojen päättely. Nyt ompelin edestakaisin muutaman piston suoraa alkuun ja loppuun ja homma sujui kuin itsestään :)

Myös pienet yksityiskohdat ovat olleet hankalia ja nyt kun onnistuin siinäkin kohtalaisesti ensimmäistä kertaa, kokeilen varmasti lähitulevaisuudessa uudestaan!

Kaava on vanha tuttu Suuri Käsityö 1/2009 paitakaava koossa 104cm. Neiti oli paitaan tyytyväinen ja puki sen heti aamulla päällensä. SE on se tärkein asia :)

Sateenkaariraitatrikoo on ostettu Selialta, II-laatuisena, mikä näkyy valkoisina raitoina kankaassa. Tämä ei minun silmääni häiritse lainkaan, vaan se näyttää kuuluvan kuvioon. Tapettitrikoo päätyi hihaan Kangashamstereista.


4 kommenttia:

 1. Minusta tuo applikointi on aina haastavaa kun tikkaa eri värisellä langalla kuin mitä itse applikoitava kangas on. Kerran rajasin yhtä hellokittyä mustalla ja olihan tekeminen. Aina paistoi se pohja läpi. Hieno applikaatio tässä. Muumi sopii hyvin tuohon ihanaan sateenkaariraitaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mietin pitkään, rajaanko mustalla vai valkoisella mutta päädyin mustaan. En ole siihen täysin tyytyväinen mutta tuli jotakin opittua :) Arvelin, että valkoiset rajaukset eivät olisi erottuneet tarpeeksi...

   Poista
 2. Hieno aplikaatio!
  Itsekin olen törmännyt tuohon samaan ongelmaan aplikoidessa eri värillä. Omalle savaway-muumille kävi samoin, kun yritin rajata tummemmalla.

  Ihania vaatteita olet myös tehnyt itsellesi, kun kurkin blogiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :)
   Taidan tosiaan tehdä eri tavalla seuraavalla kerralla. Puntaroin valkoista ja mustaa vaihtoehtoa kyllä paljon mutta valitsin väärin :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit :)