maanantai 17. kesäkuuta 2013

Viidakon kätköistä

Matkailu ja mökkeily on vienyt paljon aikaa alkukesästä - eikä se varmaan sen kummemmin helpota, vaikka kesä etenee - joten ompelu on jäänyt vähiin. Nyt oli kuitenkin pakko kotiutua mökiltä pariksi yöksi, jotta pääsen ompelemaan.

Pahimpiin ompelun vieroitusoireisiin ompelin lahjasetin Hamstereiden vihreästä viidakkotrikoosta sekä Kestovaippakaupan ruskeasta velourista - joka kyllä OLI tarkoitettu ihan muualle. No, eniwei...

Paita on tehty Suuri Käsityö 1/2009 paitakaavalla ja kokona 92, joka ainakin oman kokemukseni mukaan vastasi paremminkin kokoa 86. Tosin paita kyllä näyttää aika isolta mutta ainahan se on parempi niin päin. Toiseen olkasaumaan tein nappilistan ja nepparit mutta harmikseni kiinnitin reunimmaisen nepparin hölmöyksissäni liian kauas reunasta, joten se vähän törröttää. Toivottavasti ei haittaa.

Housukaava on omani ja koko 86/92. Enpä ole varmaan lähes vuoteen tehnyt housuja tällä kaavalla. Näissä ratkaisin myös erään jo monta kertaa ennenkin minua vaivanneen ongelman nimittäin säädettävän kuminauhavyötärön ompelemisen. En löytänyt ohjetta tähän hätään, joten vaivasin päätäni ja tein sellaísen. Yleensä meinaan aina lahjahousuissa on se ongelma, että ei viitsisi kysellä mittoja ja sitten se housun vyötärön koko onkin ihan arvailua. Toivotaan, että näin käyttöikäkin pitenee.

Meinasin tehdä housuihin viidakkotaskun mutta maltoin lopulta mieleni, koska näin housut ovat käytettävissä muidenkin yläosien kanssa. :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)