maanantai 17. kesäkuuta 2013

Säädettävän kuminauhan ompelu - ohjeSäädettävän kuminauhan ompelu on asia, joka on mietityttänyt ennenkin. Ja aina olen päätynyt kiertämään asian ommellut tavallisen kuminauhan ja toivonut, että se olisi sopiva. Ohjetta en ole mistään siihen hätään löytänyt, kuten en nytkään. Pähkäilin asiaa ja ikuistin vaiheet, jotta osaan tehdä sen uudestaankin. Toivottavasti tästä on iloa myös jollekin toiselle ;)

1. Ota vyötäröresori ja ompele sen lyhyet päät yhteen mutta jätä toiseen reunaan pätkä ompelematta. Hyvä aukon paikka on hitusen yli puolesta välistä saumanvaraa vaille reunaan saakka, kuitenkin sen verran, että käyttämäsi kuminauha mahtuu siitä.2. Taita resori puoliksi nurjat puolet vastakkain ja merkitse pari senttiä aukon viereen napinläven paikka. Näpinläven leveys minimissään käytettävän kuminauhan leveys. Älä valitse liian leveää kuminauhaa, jotta lopuksi ommellessasi resorin kiinni vyötäröön et vahingossa ompele myös kuminauhaa.

3. Käännä resori auki nurja puoli ylöspäin ja silitä napinläven kohdalle tukikangas. Silitä myös saumanvarat auki samalla.


4. Ompele napinläpi paikalleen aukon viereen. Kiinnitä saumanvarat auki resorin puoleen väliin  ompelemalla pari senttiä poikittain.


5. Mittaa reikäkuminauha ja leikkaa sopivaksi. Tässä kuminauha on resorin kanssa saman mittainen. Pujota kuminauhan toinen pää sauman aukosta ja toinen pää napinlävestä ja ompele ne yhteen niin, että saumanvara jää "ulkopuolelle", ei siis kangasta vasten.


6. Taita kuminauhan pää napinläven reunaan ja erota kuminauhat toisistaan. Ompele kuminauhan päät kiinni resoriin napinläven viereen oikealta puolelta, resori avattuna.


7. Ompele äskeisen ompeleen kohdalle reikäkuminauhan reikiin sopivan kokoinen nappi. Oma nappi olisi voinut olla pienempi mutta valikoima oli äärimmäisen köyhä :). Isompi nappi vain tuppaa ottamaan saumurin paininjalkaan, kun resoria ommellaan paikoilleen.


8. Ompele resori normaalisti paikoilleen housun vyötäröön, resori kaksinkerroin ja kuminauha sisällä. Älä ompele kuminauhaa.


Tapoja on tietysti muitakin :)

7 kommenttia:

 1. Kiitos hyvin tehdystä ja kuvitetusta ohjeesta! On tullut kanssa monet kerrat mietittyä että mitenhän tuo säädettävä kumppari tehdään. Täytyykin kokeilla :-)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kun olet nähnyt vaivaa ja tehnyt ihan kuvallisen ohjeen! Olen tehnyt ilman tuota napinläpeä, kun ei ole tullut mieleenkään! Seuraavalla kerralla ehkä näin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti tehdä, että osasin tehdä sen uudestaan - en meinaan osannut toista kertaa ilman tätä ohjetta ;)

   Poista
 3. No niin, tietenkään ohjetta en kaivanut esiin, kun tein ja niin mulla on nyt tuo napinläpi väärinpäin , mut katotaan nyt saanko sitä mitenkään siihen kursitua :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)