tiistai 23. huhtikuuta 2013

Vanhasta uutta ja uuteen uutta

Minulla on nyt aika monta keskeneräistä kertynyt nurkkiin; neuleita ja ompelutöitä ja verhotkin pitäisi kääntää...

Sitten minulla on nurkissa pyörinyt kirpputorilta ostamani Henkkamaukan paita, jonka ostin nimenomaan materiaaliksi, koska kangas oli minusta niin nättiä. Skippasin kylmästi jo aloitetut ja ompelin tämän todellisen pikamekon valmiiksi asti. Saksin kaavan melko lailla vapaasti vain hitusen mallia ottaen. Olin jopa niin laiska, että mekon helmakäänne on suoraan vanhan paidan helmakäänne :)) Tai ehkei se ole laiskuutta vaan fiksuutta...?Sitten aiemmin tein ihanaisen collegemekon pitsikoristein. Sen kanssa vain kävi niin ikävästi, että sitten kun sitä (valmiina) sovitettiin päälle, edes pää ei mahtunut sisään.


 Sitten sain vihdoin aikaiseksi saattaa tämän uus-ufon valmiiksi ja leikkasin siihen halkion vetoketjua varten ja huolittelin sen samalla sydäntrikoolla, jota muutenkin käytin. Tutustuin samalla sitten myös metrivetoketjun käyttöön (jota turhaan olin pelännyt), kun ostin pätkän punaista vetoketjua Kestovaippakaupasta. Näillä korjauksilla mekon vetoketjuhalkio ei ehkä ole alta päin kovin kaunis mutta ainakin se pääsi käyttöön! Ja täytyy myöntää, että se myös näyttää kivemmalta näin :)


6 kommenttia:

 1. Todella hienosti tuunasit tuon kauluksen. Käy paremmin kuin hyvin tuo vetskari tuohon punaisine sydämineen. Kauniita mekkoja :)

  Ja mukavaa kun kävit mun blogissa kommentoimassa. Löysin tieni tänne. Ihania ompeluksia! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania mekkoja :), voi että! Ja tuo sinun matto....

  VastaaPoista
 3. Hirmuisen hienoja ompeluksia ja pitää itsekin alkaa kirppareilla katselemaan vaatteita kangasmielessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siellä tekee monesti löytöjä, jos pitää silmänsä auki :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit :)