lauantai 12. tammikuuta 2013

Vetoketjuun suojapala resorista

Ihmettelin tässä taannoin, kuinka tehdään resorista suojapalanen vetoketjun yläosaan, jotta se ei raavi kaulaa. Enpä löytänyt apuja, vaan se meni sitten itse kokeilemalla. Jos joku muu painii saman asian kanssa, tässä on pieni opastus :)

1.   Aloita leikkaamalla kaksinkertaisesta resorista kuvan mukainen palanen. Pituutta on hyvä olla 7-8cm, koska siitä puolet pitää riittää nurjalle puolelle. Ei haittaa, jos leveyttä on liikaa, sen voi kaventaa myöhemmin.  Tässä leveyttä on n. 3cm. Huom! Älä leikkaa taitteelta. Ompele kaareva reuna mahdollisimman läheltä reunaa ja kavenna saumanvara lopuksi leikkaamalla.


2.   Käännä suojapala oikein päin. Voit tasata suoran reunan yli tursuavat saumanvarat pois saksilla. Palasen voi silittää halutessaan. Tässä vaiheessa reunan avoimeksi jääneen reunan voisi saumuroida, itse en sitä nyt tehnyt.


3.   Aputikkaa vetoketjun pää.


4.   Neulaa suojapala vetoketjun yläreunaan. Ei haittaa, jos resorin reuna menee vetoketjun reunan yli (jos olet saumuroinut reunan, kohdista se tarkemmin).


5.   Ompele palanen paikoilleen läheltä vetoketjun ulkoreunaa. Tässä vaiheessa voit leikata resorin ulkoreunan siistiksi (älä leikkaa, jos olet saumuroinut reunan).


6.   Kiinnitä vetoketju paikoilleen ja ompele. Toimii samoin myös, jos vetoketjureuna on huoliteltu resorikaitaleella, ompele silloin vain resorikantin ommelta pitkin.6 kommenttia:

 1. Hyvä ohje! Kiitos kun jaoit sen!

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa! Mun ongelma on aina justiinsa vetoketjun saaminen siististi, ja tää ohje näyttää siltä että onnistuis ehkä jopa multa. Ja varmaan on pienen kaulankin kannalta hyvä. Voikun oisin löytänyt tämän n. 10 haalaria sitten;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omiinkin voisin melkein laittaa kun aina ne raapii kaulaan, kun laittaa ylös asti kiinni :)

   Poista
 3. kiitos kun olit tämmöisen ohjeen tehnyt :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos oli jollekin muullekin apua :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit :)