lauantai 24. marraskuuta 2012

Uusi vs. vanha

Joskus viime talvena ostin Eurokankaan palalaarista vaaleanpuaista jääkarhuinterlockia sekä turkoosia interlockia ja tein niistä yöpuvun. Se alkoi kesällä jäädä lyhyeksi, joten leikkelin jäljelle jääneistä kankaista kappaleet uuteen yöpukuun, koska jääkarhukangas oli niin ihanan pehmeää.

Sinnehän ne jäi hyllyyn syystä tai toisesta. Tänä aamuna satuin ne huomaamaan ja tartuin tuumasta toimeen. Ajattelin, että se on varmaan liika lyhyt jo, joten otin kirpparilta löytämääni, lähes hihakappaleiden väristä resoria ja tein lahkeisiin, hihansuihin ja helmaan resorijatkeet. Aiemmassa yöpuvussa niitä ei ollut ja toisena erona oli se, että niissä oli vyötäröllä kuminauha. Näistä jätin sen kokonaan pois, koska resorivyötärö on paljon mukavampi, kuin kuminauha.

Housujen kaava on omani ja koko ilmeisesti luokkaa 92 tai 98. Paidan kaava on Suuri Käsityö 1/2009 ja koko lienee 98cm. Tämä on resorijatkeiden ansiosta varmaan oikein hyvä yöpuku vielä vähäksi aikaa!Vertailun vuoksi, oikealla vanha versio: paidan kaava on sama, kuin edellisessä mutta pienempänä, housujen kaava muistaakseni myös samasta lehdestä. Laatu oli huomattavasti paljon huonompaa, kuin nyt eikä minulla ollut vielä saumuriakaan tuossa. Paljon on asioita oppinut viime talvesta, vaikka olinhan minä ommellut ennenkin mutta jotenkin sitä vain innostui tuolloin ompelemaan ihan urakalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)