tiistai 20. marraskuuta 2012

Kimalteita minulle!

Kaikilla lienee omat vaateongelmansa ja minulla yksi niistä on se, että suuri osa housuista on minulle lyhyitä. Yleensä ainoita, joita voin ostaa, ovat farkut, koska niissä on erikseen mitat sekä lahkeelle, että vyötärölle. Silti niistäkin monet 34:set ovat minulle liian lyhyitä.
Leggingseissä on aivan sama juttu! Yhdet hyvät onnistuin viime talvena ostamaan mutta ne menivät useasta kohtaa rikki kovan käytön vuoksi.

Mutta sattuipa sopivasti, kun kirjastossa selailin Ottobren lehtiä; löysin 2/2011 numerosta kaavan legginseille ja piirsin kaavat, koko 38. Josko jotakin olisin oppinut, joten lisäsin suoralta kädeltä mittailematta 10cm lisää pituutta lahkeisiin.

Kankaan kaivoin Eurokankaan palalaarista; harmaata puuvillatrikoota, jossa on kauttaaltaan hopeakimallepilkkuja (bling bling!) - ei kyllä juurikaan kuvassa näy. Hintaa tuli kymmenisen euroa kuminauhoineen päivineen - edellisistä hyvistä leggingseistä maksoin 13€.


Jostain syystä en ole aiemmin halunnut lähteä leggingsejä itselleni tekemään mutta tämän kokeilun innoittamana aion tehdä kyllä useammatkin! Hyvä malli, hyvin istuvat ja mukavat jalassa - ainoastaan lahkeen alaosia voisin ensi kerralla hivenen kaventaa hiukan ja lisätä vielä pari senttiä mittaa. Minä kun olen kovin laiska tekemään kutistuspesuja etukäteen :)).

5 kommenttia:

 1. Kyllä nuo bling blingit näkyy aika hyvin. Kivat leggarit! Hyvä tietää, jos meinaan tuolla kaavalla tehdä, että pitää lisätä pituutta. Sömnadsmagasinin kaavassa oli yllättävää kyllä tarpeeksi pitkät lahkeet minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan, että näistä ei tule ihan nysät ensimmäisen pesun jälkeen! Sitten vasta saan varmuuden, kuinka paljon lisään mittaa seuraaviin leggareihin.

   Poista
 2. Harmi kun olen saanut käsiini OB lehden 2012 lehtiä =) Kivannäköiset leggarit nimittäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Taisivat muuten olla minun ensimmäinen Ottobren naisten mallistosta tekemäni vaate nämä :)

   Poista
 3. Vielä ehtis tehä kaksi muutakin vaatetta marraskuun haasteeseen :) kivat leggarit!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)