perjantai 16. marraskuuta 2012

Joulusaunaan

Joulu lähestyy ja huomenna on perinteisten (lähtien 70-luvun alusta) joululeipojaisten aika ja siinä samalla ajattelin viedä joulutervehdyksen mukanani. Nämä perinteikkäät pullanpyörittäjäiset ja limpunleipojaiset ovat osaltani kerran jääneet välistä muutama vuosi sitten ja silloin tuntui tyhjältä. Nyt mukaan lähtee meiltä jo kolmas sukupolvi - ei tosin ensimmäistä kertaa, johan oma tyttöseni oli mukana sylipuolessa ensimmäisen kerran puolen vuoden ikäisenä :) Mutta osallistumaan asti pääsee pikkuneiti ensimmäistä kertaa!

Jouluun kuuluu sauna, joten mikä sen mukavampi joulutervehdys, kuin itse tehdyt laudeliinat! Kangas on Eurokankaasta ja materiaali pellava-puuvillaa. En ollut uskoa silmiäni kutistuspesun jälkeen (jonka ihme kyllä maltoin kerrankin tehdä - onneksi), 120cm kaitaleesta oli lähtenyt mittaa aivan uskomattoman paljon, joten lopultakin näistä ihanaisista, suuriksi suunnitelluista laudeliinoistani tuli laudeneliöt. No, ovat ne sentään saman kokoiset!

Aplikoin kumpaankin koivunlehden, resorista. Muuta sopivaa vihreän sävyä ei löytynyt tähän hätään. Ja kökkö koneeni on nykyään ihan superkökkö; langankireyksien säätö ei näköjään estä konetta kiskomasta alalankaa rumasti yläpuolelle, joten kuviossa kiertää mustat reunukset lehden päällä. Sen enempiin yksityiskohtiin en kökkökoneellani halunnut enää lähteä. Mutta jotain hyvää sentään; tällä kertaa kone ei ker-taa-kaan sutannut alalankaa sukkulan syövereihin! Joten ainakin alapuoli on siisti. Ehkä pitäisi opetella applikoimaan nurjalta puolelta...?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)