torstai 3. huhtikuuta 2014

Pelleilyä

"Äiti tee minulle pelleyöpuku"


Tyttöseni on nyt tykästynyt pelleihin punaisine nenineen ja se näkyy jokapäiväisessä elämässä jatkuvasti. Pelleyökkäri siis. Housujen kaava on Ottobre 4/2012. Housujen raidoituksen käänsin pystysuuntaiseksi ja frilloissa se on vaakasuuntainen. Paidan kaava on Ottobre 6/2013 - tosin alkuperäisen suunnitelman pääntiefrillan jätin kuitenkin pois. Molemmat ovat kokoa 110cm.


Peitetikkiä kokeilin raglansaumoihin eikä jälki liian hyvää ollut. Säädöt eivät meinaa osua kohdilleen millään. Kuvassa tietenkin se priimakohta, hypytikit rajasin pois!Hyvin tyytyväinen tyttö menossa nukkumaan.

4 kommenttia:

 1. Mulla on mennyt tuo housukaava ihan ohi. Kiva malli ihan kesähousuksikin. On kyllä iloinen pelleyökkäri. Varmasti nukuttaa hyvin se päällä :)

  Jännän näköinen tuo peittarin ommel. Onko sulla se liukukytkin siinä koneen oikeassa laidassa oikealla vai vasemmalla? Olen kanssa joskus yrittänyt raglansaumoja peittarilla koristella, mutta helposti tulee epätasaista ommelta, koska kangas on paksumpaa sieltä puolelta minne saumanvarat kääntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan selvästi olen ylenkatsonut tuota housuohjetta, voisin tosiaan minäkin tehdä sillä kesähousut!

   Liukukytkin on oikealla - muistaakseni. Toivon, että tuohon ompeleen laatuun vaikuttaa nuo pienet lankarullat. Ainakin saumurin kanssa kävi aikoinaan niin, että kun ostin kunnon saumurirullat, ei tarvinnut kireyksien kanssa enää leikkiä ja jälki oli paljon parempaa.

   Poista
 2. Oikealla mullakin näyttää olevan. Olisiko tuo vasemman puoleinen kireys tarkoittettu ohuille kankaille. Mulla on kyllä toimineet ne pienetkin rullat peittarissa. Kannattaa myös tarkistaa, että neulalangat on kunnolla kiristimissä. Kun paininjalka on alhaalla kun langoitat, niin ne kiristimet kiristyy ja langat saa oikein kunnolla napsautettua niihin väleihin. Joskus mulla jäänyt killumaan löysälle lanka kun paininjalka on ollut ylhäällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy toivoa, että se yhteinen sävel löytyy meilläkin :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit :)