lauantai 5. tammikuuta 2013

Rakkaudesta ryppyihin

Ostin taannoin kirpputorilta ihanan, ryppyhihaisen boleron. Kohta sen jälkeen kaupasta ryppyhihaisen paidan. Sitten löysin Ottobresta ryppyhihaisen Ramona -paidan kaavan numerosta 2/2012, pidensin vain hihat pitkiksi. Ostin Eurokankaan palalaarista kankaan kaavan kokeilua varten ja valitsin ohutta viskoositrikoota, ihan kiusallanikin! Vanhan ompelukoneeni kanssa nimittäin viskoositrikoo oli mahdoton materiaali, koska kaksoisneulalla siihen tuli jatkuvasti monen sentin mittaisia hyppytikkejä, joten halusin testata uutta ompelukonettani heti kunnolla!

Mitään ongelmaa ei ollut kaksoistikkausten kanssa - ainakaan sen jälkeen, kun olin tapellut uuden koneeni langankireydet kohdalleen. Siistiä jälkeä eikä yhden yhtä hyppytikkiä! Muuten totesin kyllä, että ei ole jatkossakaan ihan ykköskangasvalintani, koska on muutenkin sen verran hankalaa käsitellä.

Ohjeessa käskettiin rypyttää hihat 9cm mittaisella Framilonilla "kevyesti venyttäen". Olipa jälleen kerran typerää olla kuuntelematta omaa vaistoaan... eihän se rypyttynyt juuri lainkaan! Otin sitten uuden Framilonin ja jätin sen katkaisematta ja venytin niin paljon, kuin irtosi! Johan tuli ryppyjä! Harmi vaan, että kankaan kuosin takia se ei juuri erotu. Mutta tarkoitushan oli kokeilla kaavaa. Heti päätyi päälleni, joten kaava saanee hyväksyntäni! Hivenen muistan seuraavalla kerralla vaan kaventaa vyötärön kohdalta, tämä päätyi saumurin leikattavaksi vielä valmiina :)


2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit :)